torsdag 4. oktober 2012

Uke 40.

Denne uken har vi hatt skikkelig høstvær, med mye regn, sølepytter og sandkaker. Barna har kost seg masse ute, til tross for været. Barna er ofte våt gjennom regntøyet, og det blir tatt klær av byttetøykassene. Fint om dere sjekker disse, at barna har et skift liggende til enhver tid. 
På ettermiddagene når vi har vært inne, har vi funnet på ulike kreative aktiviteter med barna. Vi har funnet frem vannmaling, sakser, lim, farget papp, pensler og lagd ulike bilder. Dette er aktiviteter som barna stortrives med. De har roen til å sitte lenge og utforske sine kreative side.

Tirsdag var det bading for to av guttene på avdelingen. De sa at de hadde vært på svømmekurs. De hadde en kjekk stund med Inger Ann i Terapibassenget. Mens de var på bading, kom Pulverheksa på besøk med fiskestang. Det var stor stas. Da fikk vi høre om historien da Pulverheksa og vennene skulle på fisketur ved Pulvervannet i Pulverskogen. Til slutt fikk alle barna prøve fiskelykken. Alle fortalte om hva de fikk på kroken. Det var alt fra haier, til kongekrabber, til makrell... En kjekk samling.


Onsdag formiddag var det tid for skrivedans for førskolebarna igjen. Dette var den femte gangen med skrivedans, og temaet var toget. Vi bevegde håndleddene i sirkler høyt og lavt, til musikk. Så overførte vi bevegelsene over til arket med først fettstifter, deretter penn. Barna fikk lage to flotte border som heter arkader og girlendere. Dette var en vaskelig øvelse, men med litt hjelp og veiledning, så mestret de dette.


Torsdag, i dag var det tid for tur igjen, JIPPI! Alle syns det er kjekt å lufte seg utenfor barnehagen. Siden det var ruskevær, så ble det tur til Indianerskogen. Barna stortrives med pinnelek, klatring og annen rollelek i naturen. Til lunsj hadde vi med oss bakte poteter, skinke, ost, paprika, mais og kryddersmør. Det var nytt for barna, men det var en smakfull og populær lunsj. Så dette vil vi gjøre igjen ved en senere anledning. Nok en flott tur. Vi har også hatt bursdagsamling for ei jente på avdelingen som ble tre år i dag. Hipp, Hurra.


I morgen blir det ut på formiddagen, og fiskepudding til lunsj. Vi finner på ulike aktiviteter.

God helg til alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar