torsdag 27. september 2012

Uke 39.

Denne uken har vi hatt mye gøyale aktiviteter. Tirsdag var det bading for to av guttene på avdelingen. De  hadde med seg lærlingen Malin fra Tyrihans og et barn derifra. Tenk de hadde hele bassenget for seg selv. Deilig luksus... Tirsdagen lager vi lunsj selv, så denne gangen også ble det hjemmelagede hjerterundstykker med deilig pålegg. Barna setter pris på god mat, og vi får fine komentarer av dem.


Tirsdagen kom også Pulverheksa på besøk. Denne gangen var det Monica som var heksa. I samlingen fortalte hun og den gangen da Kråka Pokus var syk, og Pulverheksa var tom for tryllepulver. Da måtte hun gå på ski helt til Frossenfjell for å hente nytt Pulver. På veien møte hun alle vennene sine som faortalte henne ulike ting. Til slutt ble Pokus frisk og det ble fest i Pulverhuset. Barna har flott fantasi og lever seg inn i historiene som blir fortalt.


Onsdag var det skrivedans for førskolebarna igjen. Denne uken var temaet Roboten. Vi startet med å lage robotbevegelser på gulvet til musikk. Så gikk vi rundt som roboter i hele rommet. Så satte vi oss ned for å overføre bevegelsene til arket. Denne gangen var det tre øvelser. Barna var konsentrerte og flinke, og de syns det var kjekt å få det til. Det ble til slutt noen flotte roboter.


En ettermiddag denne uken fant vi ut at vi skulle lage vaffelbutikk for de store avdelingene ute. Inger Ann lagde til ti-kroner som barna fikk bruke til å kjøpe seg en vaffel. Monica stekte vaffler til den store gullmedaljen. Barna koste seg i solen, og vi fikk et flott snev av sommer igjen.


Nok en fin uke er gått. Turen på torsdag måtte desverre gå ut, pga sykdom. Men til tross for det ble det deilig tomatsuppe med rundstykker, og masse ute på ettermiddagen. Selv om høsten er kommet, så har vi hatt noen milde fine ettermiddager ute. Inne har vi fått en ny form for konstruksjonslek. Det er flate brikker som vi kan lage ulike figurer med, de heter Jovo brikker. Kjekt med noe nytt også.


Ønsker alle små og store en riktig god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar