fredag 26. september 2014

Uke 39

Hei igjen alle!

Nå er Dino skolen godt igang for Dino barna.  Dino barna er så langt forventningsfulle og gleder seg til samlingene.  De har truffet Dina, Willy og Mari. Nå holder barna på med regler og det gjør vi også på avdelingen med de andre barna. Vi har tatt bilder av noen av barna når de viser oss reglene.

Regel som vi bruker på avdelingen: 

Hender, føtter for seg selv
innestemme,
lytteøre,
følge med,
stille hånd!





Denne uken har Kim Andre avsluttet prosjektet - "Rein hånd".  Barna har hatt samtaler rundt temaet hygiene, de har lært sang, de har vasket og sett på videosnutter.  I går fikk de diplom for at de er flinke håndvaskere.  Vi fortsetter selvfølgelig med å ha fokus på håndhygiene.

Håndvaskesangen:

Vaske alle fingre,
en, to, tre, fir(e), fem
mellomrom og håndflater 
og fingre om igjen.

På tirsdag var det igjen klart for "gruppedagen".  Barna er delt inn i grupper, etter hvilke bord de sitter på.  Barna gleder seg veldig til gruppedagen. 
På tirsdag hadde vi en gruppe som laget mat, en gruppe malte flotte bilder med klinkekuler og en gruppe hadde "gym" på fellesrommet.







 

På torsdag hadde vi en kjempefin tur til indianer skogen.  Vi gikk på oppdagelsesferd og barna lekte og koste seg i "ny" skog for mange av de yngste.  Spennende!




Vi har også hatt kjekke samlinger med nye fortellinger denne uken.  Vi prøver å lage magi for barna i disse stundene.  Denne uken har de blitt introdusert for fortellingen om edderkoppen som ønsket seg mer klokskap.  Det handler om å dele.......  De har også fått hørt fortellingen om "skinnvotten", og vi har "frisket" opp igjen historiene om pulverheksen.




I dag skal vi ha skippergryte til middag.  Det gleder vi oss til!

Vi ønsker alle en god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar