fredag 20. april 2012

Uke 17

Da er det snart helg og vi skal oppsummere uken som er gått. Denne uken har vi vært mye ute, kjenner og ser at solen varmer og steker oss litt i ansiktet. Fint om dere kan ta med solkrem så vi får smurt barna. Det trengs også litt lettere tøy, nå som våren er kommet. Hadde satt pris på en liten sjekk i byttetøykassene også.

Mandagen var det skrivedans for førskolebarna, og temaet var havet , måkene og fiskene... Først lå barna på gulvet, lyset var slukket og musikken vi hørte på minnet oss om sommer, bølgesus og måkeskrik. Barna bevegde armene som bølger. Etterpå fikk de utlevert pensler, vannmaling og ark. De malte blå bølger, fisker formet som to 2-tall mot hverandre og måker. Det ble noen flotte malerier.




Onsdag lagde vi deilige grove hjerterundstykker til lunsj. Vi gikk ut etter måltidet og ble ute resten av dagen. Ute har det vært mye flott lek på haugen. Nede har de laget kaker med fine steiner på, sykkel-lek, rødt-lys...

Torsdag var det tid for tur, og vi var utrolig heldig med været. Vi pakket med oss stormkjøkkenet, fiskekaker, ferskt brød og vannflaskene våre. Det var en munter gjeng som gikk bortover Foldnesvegen, mot lekeplassen i Grunnavågen. Vel fremme kom leken raskt igang. Barne lekte "haien kommer"... seilte på seilebanen, lekte butikk i lekehytten, sandkassen, dissene, klatretauene, og vippen. Da lunsj-tid nærmeste seg, rigget vi oss til, og varmet fiskekakene... Barna satt på murkanten og koste seg. Det smakte utrolig godt. Tilbake i barnehagen ble vi ute resten av dagen. Vi må nyte de fine dagene vi har.



Fredag etter frokost fant barna ut at de hadde lyst til å lage dukketeater. Vi snudde det ene bordet på siden, og de som ikke var med på teateret de satte seg fint for å se på. Det var mye latter, applaus og glede. Dette skal barna få gjøre mer av. Det er fint at de bruker fantasien sin og utfordrer hverandre. Ellers så har vi hatt deilig pølsegrateng til lunsj i dag. Vi blir ute hele ettermiddagen, og barna jubler over å gå i jakke, sko og lue.

Ønsker alle god helg!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar