torsdag 26. april 2012

Uke 17

Denne uken startet vi med nydelig vær, og vi har vært mye ute. Det har vært fin lek både her nede og oppe på haugen. Når våren nå er kommet er det mer krypdyr og insekter å finne, og å gå på oppdagelsesferd er noe av det kjekkeste barna vet. Alt fra små tusenbein, tusselusser, mark, edderkopper... Vi voksne er litt skeptiske når ivrige barn plutselig står der med et dyr opp i ansiktet vårt, stolte over å vise frem hva de har funnet. Det er jo kjekt når det yrer av liv, og mer blir det fremmover. Vi får ta med oss insektskarene ut, så barna kan få utfoldet seg enda mer...

Mandag var det igjen skrivedans for førskolebarna. Denne gangen var temaet katter. Vi startet med å stå og bevege oss til musikken. Vi bevegde armene rundt over hodet og kroppen motsatt vei. Det var veldig vanskelig. De som ikke klarte det fikk bevege armene og kroppen samme vei. Vi så ut som "dansende katter". Så fikk barna utlevert ark og fettstifter. Vi delte arket i to med en tusj. Barna tegnet en prikk på hver side av streken, så to sirkler rundt prikkene. De brukte begge hendene samtidig til å tegne rundt sirkelen. Til slutt fikk de tegne på øyne, nese, følehorn, munn og ører. Det ble noen flotte katter. Nå har vi en gang igjen på skrivedans, så starter russetiden for førskolebarna. Det blir dåp og artige knute-aktiviteter som barna skal være med på.

Denne uken har vi begynt å male sjøstjernene, krabbene og skjellene som vi laget i do and dry. Vi malte med akryl, det ble noen flotte ting fra havet. Vi har noen igjen og male, håper vi får gjort det i dag.


Vi har også begynt så smått med sirkus-prosjektet. Dette er et prosjekt som skal gå på hele huset. Barna har selv fått lov til å bestemme hvilken gruppe de vil være i. Alt fra dyreshow, magedansere, sirkusdirektør, klovner, akrobater, vektløftere... Det blir en spennende tid fremover. Sirkus forestillingen skal være en gang før sommeren, vi har ikke satt noe dato enda. Men det er bare å glede seg.

Torsdag ble det ingen tur, siden vi hadde besøk av fotografen. Det var noen flotte barn som lot seg villig posere. Det var jo litt kjekt, siden vi kjenner fotografen (Linn som var vikar her i fjor). En stor fordel. Det er bare å glede seg til bildene kommer...

Martine holder på å lage et tusenbein med en mindre gruppe barn på avdelingen. De bruker ulike teknikker og materialer. De er ikke ferdige enda, men vi ser frem til å få noe nytt på veggen på avdelingen.


Håper alle får en flott helg!!
Martine, Bente, Liss og Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar