fredag 13. april 2012

uke 15

Vel overstått påskeferie. Håper alle har fått kost seg masse. Nok en uke er "fløyet" avgårde.  Uken har vært preget av bursdager......  Hele tre bursdager på en uke!  Gratulerer med dagen til alle dere. Bursdagene har vært feiret hver og en på sine dager med samling, krone, kappe, sang og en liten bursdaggave fra bursdagkisten. Alle bursdagene ble feiret sammen på fredag med hjemmelaget pizza.
Tirsdag var førskolebarna på skrivedans. Tema var treet.  Først gjorde barna runde hånd og armbevegelser til musikk på gulvet. De skulle opp på tå, og helt ned på bakken for å plukke opp epler. Deretter fikk barna utlevert fettstifter og A3 ark. De samme bevegelsene skulle ned på arket. Barna tegnet først to streker til stamme. Deretter brukte de arkader og girlendere til løv. Det ble noen flotte trær. Barna var stolte av det de hadde fått til.

Onsdag lagde vi  krabber, sjøstjerner, blekkspruter, skjell o.l til sanse/samlingsrommet.  Vi lagde det i et materiale som ligner på trolldeig men som heter "do and dry".  Et flott materiale å jobbe med for barna og de lagde flotte ting! Nå ligger figurene til tørk, og neste uke skal vi male dem med akryl maling.


Torsdag var det bursdagfeiring igjen og da var det tid for eventyrstund med "de tre små grisene". Vi brukte de gøyale trefigurene. Barna på avdelingen liker når vi forteller eventyr. Vi gikk ut på ettermiddagen, og det var fin lek. Det kom også litt sol, og temperaturen steg, så vi bestemte oss for å bli ute resten av dagen.

Så er vi kommet til fredag, og helgen er like rundt hjørnet. I dag har vi vært på eventyrstund på biblioteket. Der fikk vi høre om en konge som hadde tolv sønner, og de skulle finne seg en kone som kunne spinne og sy en skjorte på en dag. Da først kunne de bli viet. Askeladden fant en flott jente å gifte seg med. Barna syns det var et spennende eventyr. Siden det var to barn som hadde bursdag, så sang vi hurra for deg. Bursdagbarna fikk også gi kos til "hunden"(bamsen) til fortelleren. Vi sang noen sanger før vi gikk tilbake til barnahegen for å spise deilig hjemmelaget pizza. Vi spiste ute, og hadde bursdagfeiring.  På ettermiddagen blir det aktiviteter inne.

Ønsker alle en riktig god helg!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar