fredag 7. desember 2012

Uke 49.

Nå er vi gått inn i en fin adventstid her i barnehagen. I adventsamlingen hver dag leser vi om Pulverheksa og Julenissen. Vi tenner lys og synger julesanger. Det er en rolig stund hvor vi koser oss sammen. Det er herlig for både små og store å senke skuldrene av og til...


Barna storkoser seg ute om dagene. Vi har vært så heldig å ha sol og nydelig vær. Vi har funnet frem rompe-akebrettene igjen, og barna aker, lager snøfigurer og leker sammen.  Bildene sier mye om hvordan barna har det.


Vi har begynt så smått med litt jule-hemmeligheter, og flere skal det bli etterhvert.
Det er kjekt med litt små overraskelser til jul.


Nå som det er så kaldt ute, har vi fått endel småfugler på besøk. Barna og vi voksne er fasinert av å se på kjøttmeisene, rødstupen og svarttrosten. Det er noen flotte fugler, og barna begynner å kunne navnet på de forskjellige artene. 



I dag har vi vært på fellesrommet hvor de voksne på Soria Moria har fortalt og dramatisert
"Den lille Julenissen" for oss. Den var en koselig historie om en liten flittig nisse som ikke var god nok for de store nissene. Det endte opp med at han ble dyrenes nisse, og hele skogen hadde den fineste julen noensinne...


Et lite hjertesukk: Nå når det er så kaldt må alle barna ha votter. Vi voksne bruker mye tid på å leite frem vottene til barna før vi skal ut. Vi hadde blitt glad om dere kunne sjekket tørkeskapet om ettermiddagen, og lagt vottene klar i hyllene til barna for påkledning neste dag.

Ønsker alle en koselig helg i den fine adventstiden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar