fredag 15. november 2013

Uke 46

Hei igjen!

Ukene flyr av sted........  Når man har det kjekt så går tiden fort, er det vel noe som heter :-)

Denne uken har det både regnet og stormet en hel del ute, men vi har kost oss masse inne og litt ute mellom de verste regnskyllene og de verste vindkastene. Barna synest jo det er kjekt å plaske i vann!
Her et lite dikt/regle som vi øver oss litt på i samlingen:



En er en, og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikk, sakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.
Regn, regn, regn, regn,
øsende regn,
pøsende regn,
regn, regn, regn, regn,
deilig og vått,
deilig og rått!
En er en, og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikke, sakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag. 


Vi har også hatt kjekke samlinger for de yngste og Dinoskole for de eldste. Det er utrolig gøy å ha samling med de yngste.  De viser stor glede, interesse og engasjement i samlingen.  Og ikke minst regler er de veldig opptatt av.  Gi meg fem regelen minner vi hverandre på hele tiden :-)  Det resulterer i at alle holder hender og føtter for seg selv, de bruker sitt lytteøre, følger med, har innestemme og tar opp en stille hånd når de vil si noe.  Fantastisk!
Førskolebarna trives godt på Dinoskolen.  Vi ser og opplever at barna lærer mye, og tar i bruk andre virkemiddel når de blir sint, lei seg, glad osv. enn de kanskje ville gjort for en tid tilbake.
Mye fin lek inne på avdelingen. Alle barna har noen å leke med og vi ser at vennskap vokser seg sterkere og sterkere og at sosiale ferdigheter utvikler seg.
Visste dere forresten at barna deres har "ventemuskler" og "tolmodighetsmuskler"?  Det har de faktisk!  Vi bruker disse ordene masse når barna må vente på tur og være tolmodig, og det fungerer.  Alle barna vil vise sine "muskler" og må ta de i bruk i ulike sammenhenger.........

På turdagen vår gikk vi tur til gapahukene.  Vi gikk tilbake til barnehagen til lunsj og spiste deilig tomatsuppe, makaroni og brød.  Det varmer og metter godt :-)  På veien såg vi både lastebiler og gravemaskiner. Spennende!



Vi har hatt en bursdag jente denne uken.  Gratulerer med dagen!

 

 
 
På fredag spiste vi fiskekaker på skive med tomat, salat, agurk, paprika og selvfølgelig ketchup!  Mmmmmmm!



Nå har faktisk tiden kommet for at vi skal begynne å forberede oss til advent i barnehagen.....  Neste uke skal vi i gang med å bake pepperkaker til adventskalenderen vår, og vi skal så smått begynne å lage istand advent rommet vårt. I desember skal vi ha advent samling(hele gruppen) hver dag.  Da skal vi blant annet tenne lys, lese advent fortelling, trekke kalender og synge sanger.  Vi gleder oss til det!

Fra og med neste uke går den faste turdagen vår om torsdagen ut.  Vi kommer til å bruke denne dagen til juleaktiviteter.  Vi kommer nok til å gå tur, men det blir nå litt mer spontane turer på ulike dager.

6 desember tar også Dino skolen juleferie!

Vi ønsker alle en fin og god helg!

Hilsen oss på Flåklypa

1 kommentar: