torsdag 28. november 2013

Uke 48

Hei alle sammen!

Nå er adventstiden like om hjørnet, og dette har vi, både små og store, ventet en stund på nå......  I desember prøver vi å senke skuldrene og finne ro i barnehagen,  Ja, det er mye som skal gjøres, både i form av juleverksted, nissefest, luciafest, baking osv, men det er så mange glade og forventningsfulle barn i denne tiden som vi er så heldige å få dele alt dette med.......  Da blir jo alt bare kjekt! :-)

Denne uken har vi laget til adventsrommet vårt, slik at det er klart til første adventsamling på mandag.
Etter at rommet var ferdig pyntet fikk alle barna titte innom, og vi observerte både fryd, forventninger, spenning og begeistring over det flotte rommet!  Vi gleder oss!

Det er fremdeles Dinoskole denne uken, slik at samlingen på mandag og onsdag neste uke vil vi ha rett etter lunsj.  Vanligvis, og etter denne uken vil vi prøve å starte denne samlingen ca 9.15 hver dag.
I samlingen skal vi tenne lys(og lære sangen "tenn lys"), lese julefortelling, trekke pepperkake kalenderen vår(alle barna har laget og pyntet hver sitt pepperkakehjerte....) og synge julesanger.

Tirsdag, denne uken, var vi i kirken på adventsgudsteneste.  Vi sang og ble fortalt juleevangeliet.  Alle barna synest det var spennende!
Etterpå fikk vi både saft og pepperkaker.......






Denne uken har førskolebarna lært om hvordan de kan takle det å ha sårete følelser. Målet med denne leksjonen er å hjelpe barna å forstå følelser som er forbundet med å bli såret. 
Når de kommer tilbake fra dinoskolen forteller de alltid med iver og lyst om hva de har lært, både med eksempler og forklaringer.  De får virkelig med seg innholdet på "skolen".  og det beste av alt: de bruker det de lærer i ulike situasjoner!
De som har førskolebarn har kanskje sett at barna har hatt med seg et følelsesbarometer hjem denne uken.  Ved hjelp av dette barometeret kan barna klare å forklare endringer i sine følelser på en forståelig måte.  Et flott hjelpemiddel!

Neste uke skal barna på dinoskolen lære om det å føle seg ensom og spesiell.  Målet med denne leksjonen er å hjelpe barna å forstå følelsen av ensomhet og hvorfor man føler seg ensom.  Deretter hjelpes barna til å forstå hva de kan gjøre for å føle seg mindre ensomme, og til å føle seg unike.
Det blir spennende!

Barna og vi voksne, er som dere forstår, opptatt av ulike følelser for tiden......  Må dele litt av en samtale med et barn denne uken.....

Barn: "Du, jeg er forelsket!
Voksen: "Å så flott! Hvordan føles det da?"
Barn: "Jeg kjenner det i magen"
Voksen: "Hvordan kjennes den følelsen i magen ut da?"
Barn: "Jeg føler meg ivrig i magen"

Utrolig, men sant!

Fredag var vi på biblioteket på musikksamling.  Her ble vi underholdt med sang og musikk, veldig kjekt!




Når vi kom tilbake til barnehagen fikk vi servert deilig middag, potetstapp, pølse og grønnsaker.  Det smakte godt etter en god dose frisk luft, gåtur og samling :-)

Vi har ellers denne uken hatt fine samtaler, morsom lek både ute og inne og kjekke samlinger!

Det vil komme ut månedskriv neste uke.  Her vil jeg legge ved en oversikt over hva som skal skje de ulike dagene i desember.

Håper alle får en fin helg!

Hilsen oss på Flåklypa

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar