fredag 6. desember 2013

Uke 49

Hei igjen!

Da er vi godt inn i advents tiden.............  En koselig tid i barnehagen.  Vi er i gang med hyggelige advents samlinger både for små og store :-)






Vi starter hver samling med sangen en "stjerne skinner i natt".  Det skaper en fin stemning når vi starter samlingene på denne måten.  Mange av barna kjenner denne sangen fra før, så mange synger allerede med.......


Nå er den hellige time.
Vi står i stjerneskinn
og hører klokkene kime.
Nå ringes julen inn.

En nyfødt kjærlighet sover.
Nå er Guds himmel nær.
Vår lange vandring er over;
stjernen har stanset her.

Englene synger høyt i kor,
synger om fred på vår jord.
Verden var aldri helt forlatt.
En stjerne skinner i natt !

Se himlen ligger og hviler
på jordens gule strå.
Vi står rundt krybben g smiler,
for vi er fremme nå !

Her skal vi drømme om den fred
som vi skal eie en gang.
For dette barn har himlen med
og jorden fylles med sang !

Deretter tenner vi advents lys og synger sangen "Tenn lys".

I år leser vi en ny julefortelling "24 dager til jul", som handler om to mus og katten Sebastian.  Dere kan søke denne fortellingen opp på internett dersom dere vil se mer i denne boken.  Det ser ut som om alle barna liker boken.  Vi leser en liten historie til hver dag frem til jul.

Alle barna har også laget og pyntet sitt eget pepperkakehjerte som vi har hengt opp i taket på advents rommet.  Dette er vår kalender i år.  Hver dag får ett barn trekke sitt hjerte.

Vi har også laget et puslespill, som vi trekker en brikke til hver dag.  Spennende å se hvordan bilde ser ut tilslutt!

Vi har ellers denne uken begynt å lage små julegaver som barna skal få med seg hjem til jul.  Dette er selvfølgelig hemmelig, så dere må vente i spenning for å se hva barna har laget.....

Det har vært rufsete vær denne uken, og sterk vind og snø har ført til kortere opphold ute for oss i barnehagen.  Det er nå også ganske så surt og kaldt ute, så nå er det viktig at barna har rett utstyr for å være ute.  Fint om alle barna har med seg varm og god vinterdress, gode varme vintersko(sherox og lave vintersko er ikke noe særlig å ha på seg når det er snø ute...., det blir fort kaldt for små føtter), godt og varmt tøy til å ha under dressen og ikke minst votter.

Vi bruker mye, altfor mye, tid til å finne frem utstyr til å ta på barna når vi skal ut.  Fint om alle kan sørge for at barna har sitt utstyr på plass i hyller og på knagger(spesielt votter og sko...)når dere har levert de om morgenen.  Tusen takk!

Neste fredag er det lucia feiring i barnehagen.  Dere vil alle få en egen invitasjon til dette arrangementet.

Dinoskolen har nå tatt ferie til over nytt år.



Vi ønsker alle en fin og fredelig advents tid!

Hilsen fra "damene" og Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar