mandag 10. mars 2014

Uke 10

Hei igjen!

Denne uken har førskolebarna startet opp med nytt tema: "å være en god venn".  Barna får Willymerker, som de samler i hver sin kopp, når vi voksne ser at barna hjelper, samarbeider og deler.  Alle barna på Dinoskolen må samle fem merker hver over en periode på noen uker.  Dersom målet blir oppnådd skal de ha isfest!  Barna er selvsagt veldig motiverte både med å hjelpe, dele og samarbeide.  Målet er til syvende og sist at barna skal automatisere disse egenskapene.
På avdelingen har vi også fokus på hvordan vi kan være en god venn.  De yngste vil også hjelpe, dele, trøste, samarbeide osv.  Og de er ganske så flinke til akkurat det! :-)

Willy


Skilpadde

Vi har også hatt kjekke samlinger denne uken.  "De tre små grisene" og "de tre bukkene Bruse" er noen av de eventyrene barna vil høre om igjen og om igjen.  Eventyrene er også blitt en del av leken når samlingen er avsluttet.  Da bygger de husene til grisene, broen til trollet osv av klosser og duplo.  De forteller og dramatiserer for hverandre.  De lager også kulisser av stoler og bord, og bruker seg selv i rollene.  Veldig morsomt og kjekt og følge med på de i slik lek! 

På torsdag var det igjen turdag, også denne gangen til gapahukene!  En fin tur for barna å gå, og et kjekt lekeområde rundt gapahukene.  Vi spiste deilige skiver og drakk melk.

En våt avslutning på uken.  Fredagen øste det ned ute, men ut ville alle :-)  Men hva er kjekkere enn å plaske, hoppe, sile og leke i vann!  Det eneste dumme er jo at det ikke går lange tiden før alle er gjennomvåte........ og vi alle må gå inn igjen..... Men gøy har de hatt det!!!

Vi ønsker alle får en fin helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar