fredag 14. mars 2014

Uke 11

Hei på dere!

Så er det helg igjen....! 

Førstkommende tirsdag er det, 18 mars, er det barnehagedagen!

 Årets slagord er "vi har noe å si"!

Med grunnlovsjubileet som bakteppe og demokrati og barns medvirkning som tema har vi hatt noen barnesamtaler angående dette temaet, og vi har sett på bilder av mennesker som styrer i landet vårt, i kommunen vår og i barnehagen vår.  Vi har hatt fokus på hvem som bestemmer i barnehagen, hva bestemmer barn og hva bestemmer voksne, hva ønsker barn å bestemme, hva kan barn bestemme og hva barn føler når noen barn bestemmer mer enn andre.  Vi har også hatt fokus på hva barna synes skal være lov i barnehagen, hva vi voksne må gjøre for at de skal trives og ha det fint i barnehagen og hvordan barna skal være mot hverandre.
Vi har utifra dette laget våt egen grunnlov på avdelingen og noen plakater med barn uttalelser i forhold til disse temaene.
Dere kan komme inn og titte på disse pålakatene i hentetiden på tirsdag dersom dere vil :-)

På Dinoskolen denne uken har de hatt fokus på "å hjelpe".  Og jammen er de flinke til akkurat det.  Vi har hatt mange hjelpsomme barn på Flåklypa denne uken!  Dette smitter veldig over på de som er yngre, det er kjekt å se!



På torsdag var det turdag igjen.  Turen gikk til gapahukene.  Her var det mye fin lek, og til lunsj spiste vi fiskekaker i pitabrød.  Det var godt det!
Vi hadde også et bursdagbarn på avdelingen på torsdag.  Gratulerer med dagen!

Ellers så har vi vært både ute og inne, hatt samlingstunder og mye fin aktivitet på avdelingen.

Vi ønsker alle en fin helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar