fredag 9. mai 2014

Uke 19

Hei igjen!

Nok en innholdsrik uke med mye lek og læring er over.  Som jeg sa i månedskrivet er mai måned en måned med mye kjekt innhold.

For  ROSARUSSEN vår skjer det spesielt mye i mai.  De skal på utflukt til byen 20 mai, de skal øve inn et flott opplegg til de skal ha avslutning på Dinoskolen 22 mai(foreldre blir invitert :-)) og de skal selvsagt gjennomføre sine "russeknuter".

Fredag 16 mai skal vi ha bankett i barnehagen.  I år blir dette vår årlige maifest.  Denne uken har vi hatt demokratisk valg av middag og dessert.  Vi laget til valglokale på fellesrommet.  Barna kom en og en frem for å stemme på sin favoritt.  Når alle barna i barnehagen hadde avlagt sin stemme, hadde vi felles opptelling på fellesrommet.  Vi brukte klosser, etterhvert som vi talte stemmene, for å symbolisere antall stemmer.  Den middagen og den desserten som fikk flest stemmer, vant valget!  Vi skal spise HOT-DOG til "middag"og ha is med sjokoladesaus til dessert.  Vi voksne skal være servitører.
Ingen sure miner blant barna som ikke fikk sin favoritt.  BRA!

 
 
 
På dinoskolen øver førskolebarna på å lytte og snakke høflig.  De har øvelser hvor de øver på å si "vær så snill" og "takk skal du ha".
Et eksempel på en aktivitet de har gjennomført er "vær så snill og takk skal du ha lek".  Barna blir delt inn på bord.  De får hver sitt ark og limstift.  De skal dekorere et bilde med ulike paljetter og andre materialer.  Hvert bord får kun en kopp/boks med dekorasjonsmaterialer som skal deles på.  Barna oppmuntres til å si "vær så snill" og "takk skal du" når de deler.  Vi har også fokus på dette med de andre barna.
 
 
 
 
Mandag, 12 mai, er det åpning av den nye turveien som går fra foldnes til hjelteryggen.  Da skal ordføreren Eli Årdal Berland, i kommunen vår åpne veien.  Vi skal delta på åpningen denne dagen.  Etter åpningen får vi boller og saft.  Vi går fra barnehagen kl ca 10.10.
 
Selv om det er noen uker til vil jeg bare minne dere på at barnehagen er stengt 29 og 30 mai!
 
Vi ønsker alle en super helg!
 
 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar