lørdag 18. februar 2012

Uke 7.

Denne uken har vært begivenhetsrik. Mandagen var det tid for skrivedans for førskolebarna igjen. Der lagde vi små og store fantasidyr. Vi startet med å ligge på gulvet å høre på musikk, og bevege armene i ulike posisjoner. Når musikken startet igjen lagde barna de samme bevegelsene med armene, men nå med fettstifter på ark. Da musikken stoppet tegnet de øyner og munn inni krussedullene, slik ble fantasidyrene til. Til slutt satt barna i en stor sirkel og viste frem sine kunstverk til hverandre. De syns det var kjempe-gøy.



Martine fikk en oppgave å arrangere en tur for førskolebarna på avdelingen. Så tirsdagen pakket hun sekker og alt vi trengte for tur. Vi var utrolig uheldig med været, det bøttet ned ute, men det satte ingen demper på opplevelsen. Vi gikk i Indianerskogen, der er det endel trær som tar av for regn og vind. Vi tente bål, spikket pølsepinner, grillet pølser med pinnebrød, lekte i skogen, hadde billedrebus. Vi hadde til og med dessert. Vi grillet pinnebrød med sjokoladebiter på bålet, det var populært. Barna koste seg masse.


Onsdag var dagen for karneval. Alle barna kom flotte og utkledde i barnehagen. Noen var sminket da de kom, og de som hadde lyst ble sminket i barnehagen. Klokken 10 gikk alle barna inn på fellesrommet, hvor komiteen hadde laget et flott klovneshow. Det var utrolig morsomt for store og små. Men høydepunktet er jo; hvem av klovnene får kaken i ansiktet? Og i år ble det Martine. Latteren stod i taket... Vi slo katten ut av sekken og alle fikk hver sin smurfe eske. Etter underholdningen gikk vi rundt på avdelingene på ulike aktiviteter. Der var det eventyrstund, kasting av baller, lek med fallskjerm, sminke... Til lunsj fikk vi hot dog og festsaft. Barn og voksne syns det var en gøyaldag.


Torsdagen gikk vi på tur ned til Hakkebakkeskogen. Målet med turen var i finne bjørkepinner til fastelavensris. Det smakte godt med varm tomatsuppe, makaroni og skiver til lunsj da vi kom tilbake til barnehagen.



Fredag var en festdag igjen. Barna fikk pynte hvert sitt fastelavensris. Det var fjær i mange flotte farger, og barna fikk selv velge hvilke de ville ha på sin kvast. Vi bakte også fastelavensboller med ny vri. Vi valgte å ha gul vaniljekrem i midten av bollene, og så strødde vi melis over. Så til frukten dekte vi langbord på avdelingen med flotte servietter. Boller og frukt. En fin avslutning på uken.



Vi ønsker alle en god helg og en fin fastelavenssøndag!!

Martine, Bente, Liss og Monica.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar