fredag 3. februar 2012

Uke 5.

Denne uken har barna fått være med på mye kjekt. Alle førskolebarna i barnehagen har nå startet med skrivedans, det er bevegelsesmetodikk med bruk av musikk, lek og fantasi. Skrivedans er skriveforberedene trening. Programmet vil gå over 9 uker, med fokus på forskjellige øvelser hver uke. Vi bruker musikk og bevegelser for å lære forskjellige skriveteknikker. Først øver vi på bevegelsene sammen med musikk, så tegner vi bevegelsene på ark samtidig som vi har på musikken.


Tirsdag var Martine og Monica på bading med tre barn, det var herlig siden det var så kaldt ute.
Kunstfagstudenetene har laget til et flott sanserom inne på Tyrihans, så denne uken har vi delt barnegruppen inn i tre mindre grupper. Der fikk de undre seg. Alle har fått vært på samlingstund der inne, hvor Merete har stått for organisering og gjennomføring. Barna fikk høre eventyret om Oline og Blåoksen.

Vi har kommet igang med samlingsrommet vårt. Vi skal ha havet som tema, og Monica har begynt å male et "koralakvariet" på den ene veggen. Barna skal være med å lage fisker, og andre ting fra havet av ulike materialer. De skal og få lage seg en  konkylie som skal bli hodepynt til samling. Vi gleder oss fremover.



Torsdagen var det tid for turdag igjen. Vi pakket sekken med deilig brød og godt pålegg. Vi kledde oss for en dag ute i naturen. I Indianerskogen storkoste barna seg, og det var mye fin lek. De brukte ulike materialer i skogen til forskjellige typer lek. Det alltid like kjekt å være på tur.



Da vi kom igjen fra tur, hadde vi en avsluttning for studenten vår Merete. Hun hadde med seg deilig kake til store og små på avdelingen. Det var stas. Tusen takk til henne for godt samarbeid, inspirasjon og hennes vinnende vesen.

Vi gleder oss til en nye uke med de skjønne ungene deres!!

God helg...

Martine, Bente, Liss og Monika.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar