fredag 30. mars 2012

Uke 13

Nok en fin uke har passert, og vi er gått litt i påskemodus både små og store. Mandagen var det skrivedans igjen. Denne uken var temaet girlander og arkader (border). Barna startet med å bevege på håndleddene begge veier til musikk. Deretter fikk de utlevert ark som de skulle bruke de samme bevegelsene med fettstifter.

Vi har også hentet inn rompetroll-egg og sett når de har blitt klekket. Nå har vi mange "skjønne" rompetroll som svømmer rundt. Det hadde vært kjekt å se når de blir frosker, men de må nok reise hjem igjen før den tid.

Martine fikk en oppgave innen kunst og kultur. Hun skulle lage landart med en mindre gruppe barn. Landart er kunst laget av naturmaterialer. En gruppe på 5 barn pluss Martine og Lasse gikk ned til Hakkebakke skogen for å finne naturmaterialer til å bruke til landart. Materialene vi fant var steiner, kongler, strå, hestehov, blader og små greiner. Barna fikk på forhånd se bilder av landart på dataen, der de fikk litt ideer om hva de kunne lage. Det ble tatt noen flotte bilder av kunsten til barna. de syns dette var en kjekk uteaktivitet.


 
Torsdag hadde vi en flott tur til et nytt område i indianerskogen. Barna storkoste seg og utforsket barskogen. Her hadde vi ly for både vær og vind. På menyen stod det deilig tomatsuppe med makaroni, og hjemmelagede hjerterundstykker. Det smakte herlig i det sure vårværet. Det var stas å bruke stormkjøkkenet igjen.


I påskeuken er det mange barn som skal ha fri fra barnehagen.  Da benytter vi voksne oss av det og tar ut feriedager og avspaseringsdager.  Mandag og tirsdag blir vi på avdelingen vår , men onsdagen er det så få barn på huset at da samler vi alle barn og vi voksne på Flåklypa tar oss en ekstra dag fri i påskeuken.

Karoline, som har hatt praksis på Flåklypa, har sin siste dag i dag.  Vi ønsker henne lykke til videre! 


 Vi vil ønske alle en riktig god PÅSKE!!!
Nytt innlegg kommer i uke 15.

Martine, Bente, Karoline, Liss og Monica.

1 kommentar:

  1. God påske til alle dere flotte jentene som jobber på Flåklypa! Nydelige påskeblonster vi fikk hjem idag <3 Hilsen Sofie m familie :-)

    SvarSlett