fredag 7. september 2012

Uke 36.

Da er vi kommet til fredag igjen. Denne uken har vi kommet igang med flere faste aktiviteter, det syns barna er kjekt. Vil starte med å si takk for godt fremmøte på foreldremøtet på fredag. Det er alltid kjekt å treffe  "gamle"og "nye" foreldre.

På tirsdag kom vi igang med bading igjen. Vi har startet med førskolebarna, men alle barna skal få gå på bading i løpet av høsten. Dette er et flott tilbud, som vi liker å benytte. Barna storkoser seg i det varme vannet i Terapibassenget på Straume. Nå på tirsdag hadde vi bassenget for oss selv...


Denne uken har vi hatt noen flotte inholdsrike samlinger med eventyret om "De tre bjørnene og Gullhår", musikk og høytlesing i bøker. Barna er flinke til å følge med, og stille spørsmål og svare når vi spør dem spørsmål fra samlingen. De er blitt flinke til å rekke opp en stille hånd, og når de har fått ordet, er de andre barna flinke til å lytte.


 Onsdag var det tid for førskole-gruppe, og i år har vi valgt å starte med skrivedans. Det er skoleforberedende øvelser hvor barna lærer bevegelser, og overføre disse med fettstifter til arket. Vi har egen musikk som vi bruker når vi har skrivedans. På onsdag tok vi først en test (midten på kollagen under). Den skal vi ta igjen etter 9 uker. Da blir det spennende om resultatet er blitt enda bedre. Barna syns det var veldig gøy, og de var utrolig flinke. Vi gleder oss alle allerede til neste skrivedans. Tegningene og testen har vi nå lagt i førskolebarna sin perm.


Vi gjør først bevegelser til musikk på gulvet, før vi tar med oss bevegelsene over til arket.


Torsdag var det endelig turdag igjen. Både barn og voksne syns det var kjekt å bevege seg ut av porten. Turen gikk til Indianerskogen. Alle var utrolig flinke til å gå både frem og tilbake. Barna koste seg i skogen med pinner og oppdagelsesferd. Vi lekte litt Pulverheksa og de andre vennene hennes. Barna har flott fantasi...


Vi oppdaget at det var satt opp fuglekasser i trærne. Så de studerte vi litt. Det blir spennende å følge med utover høsten, om det er noen fugler som kommer til å finne seg et hus.


Vi hadde med oss stormkjøkken, og tomatsuppe med makaroni stod på menyen. Barna satt lenge og koste seg med maten. Og tenk Pokus kom på besøk også. (Kråka i Pulverheksa bøkene). Den satt over oss i trærne og sa Kra-Kra... gi meg litt mat. Da vi gikk hjemmover, så vi at Pokus og familien hans forsynte seg med brødsmuler som lå igjen etter oss. Vi var så heldige at regnet ventet litt på seg, så vi fikk nytet maten. Det var en opplevelsesrik tur for små og store. Ut på tur aldri sur!


 Regntøyet har blitt godt skittent denne uken, og byttettøy har blitt brukt. Fint om dere vasker og fyller på.
Takker for en flott uke sammen med barna deres...

MINNER OM PLANLEGGINGSDAG PÅ MANDAG 10. SEPTEMBER.

Gog helg til små og store...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar