fredag 22. februar 2013

Uke 8.

Denne uken har vi kommet godt i gang med prosjektet. Barna har nå fått være med å høre historien om Jacus og Bregneblomsten. Dette er et kjent eventyr fra Polen. På onsdag da førskolebarna var på førskolegruppe, hadde Monica samling for de andre barna inne på rommet. Der var det god stemning, og barna fulgte godt med på det nye eventyret. De fikk leke litt med figurere etterpå. De var veldig fasinerte. Torsdag ettermiddag fikk flere barn på avdelingen høre eventyret, og de syns det var veldig spennende.


Torsdag var det turdag, og vi gikk en rundtur i området. Vi kom til en liten lekeplass hvor barna fikk lekt seg litt før turen gikk videre, og tilbake til barnehagen. Tilbake spiste vi deilig tomatsuppe med makaroni og brød ute. Det smakte godt for små turmager. Vi ble ute og barna koste seg.


Barna på vår avdeling er utrolig flinke til å hjelpe til med all slags ting. De liker å få litt ansvarsoppgaver. I går fant vi ut at vi ikke ville ha kaos i tørkeskapet vårt lengre. Barn og voksne samlet sammen votter, hansker og vanter og stappet dem inn i vaskemaskinen for en skikkelig etterlengtet vask. Da tok vi samtidig ut tørre klær fra tørketrommelen, og noen av barna syns det var kjekt å hjelpe til med brettingen...


I dag har Inger Ann hatt samling, og fortalt Sagnet om Wars og Sawa. En fisker gutt og en havfrue, som i senere tid har blitt til hovedstaden i Polen som er Warssawa. Det var en koselig historie, og hun viste flotte bilder på flanellografen. Etter historien fikk barna noen spørsmål, og de rakk opp en ivrig stille hånd og gjenfortalte hele sagnet. Etter samling fikk barna være med å male elven, tegne forskjellige ting fra historien, og det har nå blitt et flott bilde som henger på veggen på avdelingen vår. Barna var utrolig stolte over det flotte de hadde tegnet, malt og klippet.


Til lunsj i dag har vi fått kjøttboller i fløtesaus, poteter og grønnsaker. Det smakte utrolig godt. Etter lunsjen gikk vi ut, og vi blir ute og nyter det flotte vårværet i ettermiddag.

Ønsker de som skal ha vinterferie en god ferie, og
resten av dere må ha en flott vårlig helg!

PS. KAN ALLE TA MED REGNTØY OG DRESSER TIL EN VASK, DET VILLE VI SATT PRIS PÅ ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar