fredag 5. april 2013

Uke 14.

Vel overstått påskeferie. Vi har hørt mange kjekke historier fra barna om hva de har gjort i ferien. Denne uken har finværet fortsatt, og vi har hatt mange fine stunder ute.


Denne uken har vi startet med matlaging i prosjektet; en reise i verden. Vi har bestemt at det er førskolebarna som skal få være med å handle til de tre rettene vi skal lage. Denne uken hadde vi med to gutter og ei jente. De var med å finne ut hvilke ingredienser vi skulle handle, og de var med å lage handleliste. Denne uken skulle vi lage typisk norsk mat, og da valgte vi sveler. På butikken fikk barna små handlevogner, og de fant frem det vi hadde på lappen vår. Da vi kom igjen i barnehagen, fikk flere barn være med å knuse eggene, ta opp i surmelk mm. Dette var kjekt. Da røren var ferdig stekte vi svelene på takke inne på avdelingen. Barna satt rundt og så på. Så til lunsj i går ble det nystekte lapper m syltetøy og lettrømme. Barna sa at det var den beste lunsjen de har fått i barnehagen noengang ;) Neste uke skal vi lage en polsk rett, hvor tre nye barn får være med på butikken, det gleder de seg til.




I dag fredag, har vi gått på tur til biblioteket. Der var vi på en koselig eventyrstund. Vi fikk høre eventyret om de tre prinsessene Svanhild, Gunhild og Ragnhild. Trollet var ute etter å ta prinsessene, men Ragnhild klarte til slutt å redde søstrene sine, og eventyret endte godt. Barna satt som tente lys. Til slutt sang vi tornerose, og flere av våre barn fikk være med å være fe, prinsesser og prinser. Da vi kom tilbake i barnehagen, fikk vi deilige pizzabaguetter til lunsj. Det smakte godt i små og store mager. Barna har vært kjempeflinke til å gå på tur.

Ønsker alle en fin helg!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar