torsdag 11. april 2013

Uke 15.

Vi har hatt nok en uke med strålende vær og herlige temperaturer. Barna har vært mye ute, både nede på plassen, på haugen og nede på gresset. Det har vært mye fotballspilling, kosting og siling av "sukker", sykkellek og andre regelleker. Denne uken har turen gått ut, siden vi holder på med prosjektet og matlaging.

Denne uken har vi hatt Romania og Rumensk mat som tema. To barn har vært med på butikken og handlet inn til Rumensk grønnsakssuppe. De handlet mange forskjellige grønnsaker. Det er stas å få være med på butikken å lete etter ingredienser. Resten av barnegruppen ventet spendt i barnehagen. Shopperne kom tilbake med 2 fulle bæreposer med mange sunne godsaker. Her var grønne bønner, squash, hermetiske tomater, poteter, gulrøtter, purre, løk, paprika i gul, grønn og rød farge, grønnsaksbuljong, timian mm. Vi hadde en samling hvor barna fikk se alt som var handlet inn. De fikk kjenne på grønnsakene og vite hva de forskjellige heter. Dagen etter var det mange som gledet seg til å være med å lage suppen.


Ivrige barn var klare for å skrelle grønnsaker, kutte de opp og putte de i kjelen. Vi voksne var imponerte over hvor flinke barna var. De var veldig konsentrerte og flinke.


Barna syns det var spennende med en ny type suppe. Alle barna var flinke til å smake, og de fleste spiste to skåler med denne herlige suppen. Vi hadde lyst brød til.


Barna gleder seg allerede til neste uke, for da skal vi lage polsk mat. Vi skal lage noe som heter pirogi, det blir spennende. Vi begyner å nærme oss prosjekt slutt, og da skal alle foreldrene bli invitert til barnehagen. Vi skal synge for dere på fellesrommet, og så skal vi gå avdelingsvis. Her skal dere få se hva vi har gjort, smake på de tre utvalgte rettene vi har laget, og litt kjekt samvær. Dette gleder vi oss til. 

I dag skal vi være inne på formiddagen, spiste ostesmørbrød til lunsj, og så skal vi ut etterpå. Vi ser an været om vi blir ute resten av dagen.

Ønsker alle en fin helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar