torsdag 18. april 2013

Uke 16.

Denne uken har vi hatt polsk uke på avdelingen. Og det har barna gledet seg til. Monica var i Gdansk i Polen i helgen som var, og hun hadde kjøpt med seg litt suvernier derifra. Barna fikk også se bilder fra byen og sjørøvertokten. Hun hadde med seg polsk sjokolade som barna fikk smake på, det var litt spesielt, men de fleste syns det var godt.


Etter å ha vært ute en stund etter lunsj, har vi gått inn, og hatt noen koselige ettermiddager inne på avdelingen. Barna har fått male med vannmaling, perling mm. Det er en stund siden vi har vært inne på ettermiddagene siden vi har hatt så fint vær, så barna syns det har vært kjekt med litt inneaktiviteter nå. 


Denne uken var det de siste førskolebarna sin tur til å dra på butikken å handle inn til vår polske rett, Pierogi. Det er stas å trille rundt med egne handlevogner og lete etter de ulike ingrediensene. Da de kom tilbake fra butikken, samlet vi oss i en stor ring på gulvet, og vi fikk se alt de hadde handlet. Barna syns det er kjekt å ta del i hele prosessen med et måltid. Barna er med på handling, tilbereding, pådekking og spising.


Barna er ivrige små kokker, som elsker å hjelpe til. De har utrolig god tålmodighet og er blitt flinke til å bruke kniven og hakke opp ulike grønnsaker. De er også flinke til å smake på nye ting, og det er nok lettere når de er med på hele prosessen. Dette har vært noen spennende uker for små og store på Flåklypa. Nå nærmer det seg prosjektslutt, hvor dere foreldre skal få smake litt nye smaker, høre sanger og se hva vi har holdt på med i prosjektet.


Liss er sykemeldt, så denne uken har vi vært så heldige å låne Bente inn til oss. Hun skal være hos oss neste uke også. Det er kjekt. Barna kjenner henne godt.

Ønsker alle en god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar