fredag 2. november 2012

Uke 44.

Denne uken har vi hatt fokus på fellessamlingen som vi har gjennomført i dag. Den siste fredagen i måneden har de voksne fra en av avdelingene ansvar for å vise frem noe på fellesrommet for resten av barnehagen. Vi har valgt å dramatisere Pulverheksa på Frossenfjell. Dette er en historie vi har jobbet mye med i prosjektet vårt.

Barna startet med å male hodene til småtrollene sist fredag, og i starten på denne uken fikk de lage trollene ferdig. Barna fikk velge hvilken farge de skulle ha på håret, og om det skulle være kort/ langt, med eller uten fletter. De fikk velge størrelse på øynene og nesen. Barna skal få holde hvert sitt småtroll under fellessamlingen, når vi synger Pulverheksa sangen, og det gleder de seg til. Barna skal få med seg sitt troll hjem når vi er ferdig med prosjektet.

 
Tirsdag var det bading for to jenter på avdelingen, det var først litt skeptiske, men så koste de seg i de varme vannet. Skrivedansen og turen gikk ut denne uken fordi vi skulle ordne til scenen på fellesrommet, og øve til samlingen i dag.

Onsdag var noen av barna med å lage snøkrysstaller til pynt på sceneteppet. De fikk ark, sakser, lim og glitter. De klippet ut ulike mønstre. De ble glitrende flotte. Vi laget til scenen på fellesrommet med lys og det utstyret vi valgte å bruke. Nå ser vi nok en gang hvor kjekt det er å ha skikkelig lyd og lysanlegg  der inne. Det hever opplevelsen mange hakk. Onsdagen hadde også barnehagen bursdag, og vi fikk servert hot dog og saft til lunsj. Vi hadde også en bursdagsgutt på avdelingen som ble 4 år, Hipp Hurra!!


Barna fikk være med å se når de voksne dramatiserte på scenen. Alle de kjente figurene i histiorien var med, og vi voksne hadde flere roller hver. Untatt Pulverheksa, det er jo Inger Ann. Engasjementet hos oss voksne smitter over på barna, og det gjør også dem tryggere på at det ikke er farlig å opptre foran mange barn og voksne.


Fredag var vi klar til den store forestillingen. Fellesrommet var fullt av forventningsfulle barn og voksne. Våre tilskurer satt med store øyne og fulgte med. Pulverheksa måtte ta turen til Frossenfjell etter mere pulver, fordi kråka Pokus var syk og trengte kråkemedisin. På veien møtte hun alle vennene sine i Pulverskogen, og de hadde alle et problem. Til slutt ble Pokus frisk av medisinen, og alle vennene kom på besøk. Det ble stor stas da Pulverheksa tryllet frem boller til alle barn og voksne i barnehagen. Da ble det FEST!!! Til lunsj fikk vi hjemmelaget pizza....

Med dette ønsker vi alle en riktig god helg!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar