torsdag 8. november 2012

Uke 45.

Nå er det klart for langhelg for barna i barnehagen, vi voksne skal ha planleggingsdag i morgen. Denne uken har vi fått kjenne på frosten og sur vind. Vinteren er nok på vei. Det er viktig at votter og varme klær ligger lett tilgjengelig for påkledning på plassen til barna. Vi voksne bruker desverre mye tid på å lete etter votter, og hvem som eier de forskjellige parene. Dette gjør at påkledningen tar lengre tid enn den behøver.

Mandag var vi ute å lekte på formiddagen, og det var frost på lekeapparatene og i sandkassen vår. Barna storkoste seg med å grave tuneller i den harde sanden. Barna silte rim, og syklet på dammer som hadde frosset til is.


Tirsdagen var det bading for en gutt på avdelingen. Mens han koste seg i terapibassenget, hadde vi andre en gøyal musikksamling på smårommet vårt på avdelingen. Vi hadde levende lys, tromme, rytmepinner og rassleegg. Vi hadde sanger med ulike rytmer og bevegelser til. Noe av det som er aller kjekkest er når vi varmer opp instrumentene. Da er det mye latter og engasjerte barn. Det var mye fin sang og dans.


Onsdag var det tid for skrivedans for førskolebarna igjen. Denne gangen var temaet Katten. Barna bevegde seg som katter ved å rulle på hoftene og bevege armene i sirkler. Det var litt vanskelig å gjøre flere bevegelser samtidig. Vi satte oss ned og lagde sirkler med ulike håndbevegelser, og til slutt tegnet vi på kattefjes og ører. Dette var utrolig kjekt, og alle barna fikk det til med en gang. Det ble noen flotte katter. Vi gjorde øvelsen to ganger, og barna fikk med seg den siste katten hjem.


 I går kom to tidligere barn fra vår avdeling på besøk med et koselig brev til oss. Vi ble invitert til å leke hjemme hos Eirik og Daniel, og spise lunsj med dem. Så i dag etter frokost kledde vi på oss varme klær, og var klare for lek og morro. Barna lekte med sykler, spilte fotball, rokket med ringer, lekte i sankassen, hadde stafettløp med sparkehjul... Det var et kjekt gjensyn med guttene og barna storkoste seg.


Barna fikk låne hver sine såpebobler, og de blåste ut bobler på hele plassen. Det var stor stas. Etter mye fin lek var vi klar for deilig lunsj ute. Vi fikk varme toast med ost og skinke, og saft å drikke. Og vi fikk vaffler til dessert. Tusen takk til Elisabeth, Eirik og Daniel for gjestfriheten og deilig lunsj. Da vi kom tilbake til barnehagen hadde vi fin lek inne på avdelingen.


Vi vil ønske alle
foreldre og barn på Flåklypa en fin langhelg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar